Hypotheekadvies

Hypotheekadvies


Een nieuwe woning kopen kost geld. U moet waarschijnlijk een groot bedrag lenen waarmee u een verplichting aangaat voor in het algemeen 30 jaar. Het kopen van een huis is geen dagelijkse kost, daarom help ik u wegwijs te worden in de complexe wereld van hypotheken. Want welke hypotheek past nu het best bij uw situatie? Een lineaire- of een annuïteitenhypotheek? Misschien is het handig de bestaande financiering, bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek of een (bank)spaarhypotheek, mee te nemen.

 

Heeft u al een hypotheek en bent u hierover niet tevreden? Bevalt de hypotheekvorm u niet meer? Zijn uw maandlasten te hoog? Loopt u rentevast periode af?

Ook dit zijn allemaal situaties waarbij een goed hypotheekadvies noodzakelijk is.

U ziet het al, een hypotheekadvies is maatwerk. Daarom splits ik een hypotheekadvies op in 3 stappen:

1. Inventarisatie

2. Financieel inzicht

3. hypotheekadvies


1. Inventarisatie

In deze fase bekijken en bespreken wij uitgebreid uw huidige situatie en hoe u die in de toekomst ziet.  Mijn taak is er achter te komen hoe u uw leven wilt leven. Om precies te zijn wat is uw levensstijl nu.

 

2. Financieel inzicht

Op het moment dat we de eerste stap goed in beeld hebben en samen met u weten en begrijpen wat u wilt bereiken, breekt de tweede fase aan: het financiële inzicht. In deze fase zet ik alle financiële middelen op een rij die u op dit moment heeft, die in de toekomst beschikbaar zullen komen en het belangrijkste: de financiële middelen die u straks nodig heeft om het gewenste leven te kunnen leiden. Ook worden er keuzes gemaakt; niet alleen wat de nieuwe maandlasten mogen worden, maar ook hoe uw situatie mag zijn bij arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en pensionering. Niets is zo vervelend als een gedwongen verhuizing bij één van de hiervoor genoemde omstandigheden als we  daar niet van tevoren over hebben nagedacht.

Als ik al deze informatie heb maak ik een uitgebreid financieel inzicht dat laat zien hoe uw financiële toekomst eruit zal zien en welke acties u moet ondernemen om de risico’s van eerdergenoemde omstandigheden uit te sluiten als u deze risico’s niet wenst te lopen.

3. Financieel advies

Als het financiële inzicht klaar is en er zijn een hypotheek en eventuele financiële producten nodig om de wensen en doelen te realiseren, komen we in de laatste fase, namelijk die van het financieel advies. In dit advies adviseer ik u welke hypotheek, financiële producten en/of beleggingen nodig zijn om uw financiële plan ten uitvoer te brengen. Ik verzorg graag het contact tussen u en de financiële instelling

 

Bovengenoemde werkzaamheden worden momenteel in interim opdrachten uitgevoerd. Het opzetten van een eigen adviespraktijk, waar u rechtstreeks met uw vraagstuk bij mij terecht kunt, volgt in een later stadium.